Huisaansluiting

Inmiddels zijn we alweer een tijdje bezig met de werkzaamheden in uw wijk. Zoals u weet vervangen wij het riool bij u in de buurt. Het riool wat aangelegd wordt is een gescheiden riool. Dit houdt in dat het vuile rioolwater gescheiden van het schone (hemel)water wordt afgevoerd. Dit geldt alleen voor het oppervlaktewater wat in de straat opgevangen wordt.

Indien u uw schone water ook apart wilt laten afvoeren en uw hemelwaterafvoer wilt aan laten sluiten op het gescheiden riool in de weg, dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen.

Wij bieden u hiervoor drie opties aan:

  1. Afkoppelen HWA: dit houdt in dat wij de hemelwaterafvoer afkoppelen van het gemengd riool, een nieuwe rioolbuis plaatsen om dit water af te voeren en deze aansluiten op het gescheiden riool in de straat.
  2. Vervangen bestaand riool: dit houdt in dat wij het gemengd riool wat men nu in de voortuin heeft liggen, vernieuwen. Dit blijft dan ook een gemengd riool.
  3. Combinatie: dit houdt in dat wij de hemelwaterafvoer afkoppelen, twee nieuwe rioolbuizen plaatsen (1 voor HWA en 1 voor DWA) en deze beide aansluiten op het gescheiden riool in de straat.

Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op!